Polisen söker vittne som räddade kvinna

Kvinnan som i söndags var nära att bli påkörd av en psykiskt instabil bilist på Stora torg räddades tack vare att en annan kvinna ropade och varnade henne.
– Vi vill nu ha kontakt med kvinnan som grep in eftersom hon är ett viktigt vittne för utredningen, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen.

ANNONS
|

HP skrev förra helgen om hur en 31-årig bilist vid 9.40-tiden i söndags försökte köra på en kvinna på Stora torg.

Det som gjorde att kvinnan klarade sig undan den framrusande bilen ska ha varit ett varnande rop från en annan kvinna. När bilistens måltavla hörde hur någon skrek ”akta!” kunde hon i sista stund hoppa undan.

Polisens utredare vill därför komma i kontakt med kvinnan som ingrep och såg hela händelseförloppet.

– Det känns som att utredningen står och faller med ett sådant vittnesmål för att få bilisten fälld, säger Tommy Nyman och bekräftar att de initiala uppgifterna om att kvinnan och mannen inte är bekanta sedan tidigare stämmer.

ANNONS

31-åringen sitter tills vidare häktad för försök till grov misshandel.

HP har tidigare i år skrivit om hur hans anhöriga anmält en läkare i Halmstad till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) för att denne ansett att det inte finns tillräckliga skäl för psykisk tvångsvård av 31-åringen.

I HP:s reportage framgick det att mannens anhöriga kämpat i åratal för att han ska få hjälp av psykvården. I ett skede fick han för sig att grannen övervakade honom genom att ta kontroll över hans inloggningar på internet och avlyssna honom via tv-antennen.

Den historien slutade med att polisen fick använda pepparsprej och handbojor när han försökte ge sig på grannen. När han hotades av vräkning efter att ha blivit dömd för bråket med grannen flyttade han i höstas in i sin bil.

ANNONS