Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Polisen på jakt efter rånvittnen

Förutom de två misstänkta rånarna letar nu polisen också efter vittnen som befann sig vid Hemmakväll på söndagen.

Klockan var strax före 21.30 på söndagskvällen när polisen fick larmet om ett rån på videobutiken Hemmakväll på Åttingsstigen, Linehed. Två maskerade personer med ett pistolliknande föremål hotade personen som jobbade i butiken. Enligt polisens presstalesman Tommy Nyman lyckades man inte få upp kassan inne i videobutiken och gärningsmännen ska då i stället ha tagit butiksbiträdets telefon innan de lämnade platsen. 

De ännu så länge okända gärningsmännen var på måndagseftermiddagen fortfarande på fri fot. 

– Jag tror att teknikerna har gjort en undersökning på platsen och nu fortsätter vi med de vanliga utredningsåtgärderna. Just nu jagar vi vittnen och säkrar filmen från butikens övervakningskamera, säger Kenneth Johansson, förundersökningsledare och gruppchef för stöldroteln. 

Gärningsmännen ska ha varit maskerade, hur stor nytta har man av övervakningsbilder då?

– Vi får se, vi håller på och tittar på filmen nu. Skulle de vara helt maskerade, med en balaklava eller liknande, blir det svårt men just nu vet jag inte vilken typ av maskering de hade. 

En väktare som anlände till butiken noterade personer som befann sig i en bil precis i närheten. Till en början misstänktes det att personerna i bilen hade någon koppling till rånarna, men där ändrade man sig ganska snabbt. 

– Det finns uppgifter om en bil där väktare såg personer – men det kan ha varit vittnen. Vi vill gärna komma i kontakt med de personerna och även andra personer som rörde sig i området vid den tiden, säger Kenneth Johansson. 

MEST LÄST