Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Polis tillkallad till storbråk på Spenshult

Ett 20-tal personer började under onsdagen bråka på asylboendet Spenshult. Enligt tidiga uppgifter började bråket i ett av boendets kök.

Klockan var strax över fyra på onsdagen då polisen larmades till Migrationsverkets boende Spenshult.

När man kom till platsen var det ett 20-tal personer inblandade i bråket och det var väldigt uppretad stämning, dock inget slagsmål.

– Det var ett 20-tal som bråkade, om det var muntligt eller handgriplingen framgår inte. Men det var lugnt när vi kom dit, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman.

Enligt de första uppgifterna som polisen fick så hade en man slagit en flicka i köket, varpå ett storbråk alltså utbröt.

– Det blev en konflikt mellan två personer på boendet som på något sätt ledde till att flera personer blev involverade. Informationen kom till väktare på plats och även till vår personal och de gjorde bedömningen att det var en hotfull situation, säger Galiar Nizarki.

Han är tillförordnad enhetschef för den ena enheten på Spenshult.

– Det var två personer som på något sätt hade olika åsikter om något, men det var inget fysiskt våld, säger Galiar Nizarki

Polisen har upprättat en anmälan och en motanmälan om misshandel.

Bråket var det tredje som polisen fått rycka ut till den här veckan.

– Min bedömning är att det inte är vanligare med konflikter än på andra platser. Det bor flera hundra personer här, det är lika stort som ett litet samhälle. Att det uppstår konflikter ibland ser jag inte som något konstigt.

MEST LÄST