Polis slog till mot fuskgrillare – och hittade knark

Under lördagskvällen larmades polis och räddningstjänst efter att ett vittne sett en person på en tomt grilla. Väl på plats hittade polisen en obevakad eldstad – och narkotika.

ANNONS
LocationHalmstad|

Larmet kom vid 21-tiden på lördagskvällen. Enligt uppgifter från polisen hade ett vittne sett hur en eller flera personer grillade på en tomt söder om Halmstad och slagit larm.

– Vi fick ett larm om att någon sett hur det grillades på en tomt, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

När polisen anlände till adressen hittade man en obevakad eldstad. Eftersom det råder ett totalt eldningsförbud, upprättade polisen en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

I samband med insatsen mot fuskgrillaren kontrollerade polisen flera berusade personer som befann sig i ett fordon. En av dem blev omhändertagen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Ytterligare en person misstänktes vara narkotikapåverkad och fick följa med på provtagning.

ANNONS

Dessutom gjorde polisen narkotikafynd på platsen vilket resulterade i en anmälan om olaga narkotikainnehav. Även en anmälan om våldsamt motstånd upprättades i samband med händelsen.

– Det är oklart om de berusade personerna eller den narkotikapåverkade hade något med eldningen att göra, men det skedde på samma adress vid ungefär samma tidpunkt, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

ANNONS