i Norre Katts park och på flera andra platser i Halmstad syns nu för tiden upptagna Pokémonjägare.
i Norre Katts park och på flera andra platser i Halmstad syns nu för tiden upptagna Pokémonjägare.

Pokémon-feber i Halmstad

Mobilspelet Pokémon Go har blivit oerhört populärt, både i världen och i Halmstad. På flera ställen i staden syns spelare som är ute på Pokémonjakt.

ANNONS
|

Det platsbaserade mobilspelet Pokémon Go har blivit superpopulärt i länder över hela världen. Och intresset är stort även i Halmstad. Den slutna Facebookgruppen "Pokémon Go Halmstad" hade under måndagseftermiddagen över 600 medlemmar.

Hallandsposten har tidigare berättat om mobilspelet som går ut på att spelarna ska försöka fånga digitala Pokémons och ta över Pokémongym. Alla som spelar tillhör ett av de tre lagen Instinct, Valor eller Mystic.

I sina mobiler har spelarna en karta som visar verkliga platser dit de måste ta sig för att lyckas med sina uppdrag. Vid så kallade Pokéstops kan spelarna samla utrustning som möjliggör fångst av fler Pokémons. Pokéstops är ofta välkända platser som exempelvis ett torg eller en kyrka. Därför går det numera att stöta på Pokémonjägare på flera ställen i Halmstad, som till exempel på Stora torg eller i Norre Katts park.

ANNONS
ANNONS