Pojkgäng hoppade sönder katthemmets tak

39 vettskrämda katter var synen som mötte volontärerna när de larmades till katthemmet i Norre Katts park på torsdagskvällen.

ANNONS
|

Ett gäng pojkar hade varit uppe på taket till uteburarna och hoppat hål i det.

– Katterna var livrädda och tryckte i ett hörn. Tack och lov hann volontärerna dit innan katterna försökte smita ut, säger Mia Carlsson, Djurskyddet Kattfotens katthem.

Händelsen inträffade vid 21.30-tiden och det var väldigt mycket folk i rörelse i och omkring Norre Katts park. Flera personer uppmärksammade hur sex till åtta tonårspojkar hade tagit sig upp på plasttaket till uteburarna där katterna tycker om att hålla till. Pojkarna stampade på taket så att det gick hål på två ställen med risk för att katterna i panik skulle kunna ta sig ut.

ANNONS

Vittnen larmade katthemmet som i sin tur larmade polisen. Via Facebook gick ett nödrop ut om hjälp så att inte katterna i panik flydde ut genom det trasiga taket.

– Folk var helt otroliga, alla ville hjälpa till att skydda katterna och leta efter pojkarna. En snickare kom hit och tittade på hur taket ska kunna lagas. Vi har varit uppe nästan hela natten för katternas skull.

Hemmet har fått ta hand om rekordmånga katter den här sommaren.

– Det ringer 15-20 personer varje dag om katter som är avlivningshotade, påkörda, utslängda eller har ungar. Vi har en lång kö av katter som är planerade att tas in.

Men på katthemmet är det fullsatt och alla jourhem har redan tagit emot katter.

– Vi har bett dem som kontaktat oss att fortsätta mata de upphittade katterna tills att vi kan ta emot dem. Och så händer detta - jag har gråtit för att katterna utsätts för stress och fara när vi väl har fått hit dem i trygghet, säger Mia Carlsson.

ANNONS