Paviljonger ställs upp. Barn- och ungdomsnämnden har godkänt tillfälliga lokaler för 150 elever i Söndrum.
Paviljonger ställs upp. Barn- och ungdomsnämnden har godkänt tillfälliga lokaler för 150 elever i Söndrum.

Platsbrist – Söndrum får tillfälliga skollokaler

Elevplatserna i Söndrum räcker inte till. Barn- och ungdomsnämnden har nu godkänt tillfälliga lokaler för 150 elever till läsåret 2018/19.

ANNONS
|

För att klara av det ökade elevantalet i Söndrum och dess närområde beslutade barn- och ungdomsnämnden i går att godkänna ett förslag om tillfälliga skollokaler.

– Det här handlar om att vi inväntar den nya skolan som ska byggas på Ranagård så småningom. Vi hade egentligen behövt den tidigare än den kommer, men under tiden får vi utöka med några paviljonger för att klara trycket, säger Pauline Broholm Lindberg, chef för barn- och ungdomsförvaltningen.

Lokalerna ska placeras ut inför läsåret 2018/19 och räcka till för 150 elever. Hur eleverna ska fördelas inom Söndrumsskolorna och i de tillfälliga lokalerna är ännu inte bestämt.

ANNONS

Barn- och ungdomsnämnden skickar vidare ärendet till kommunens samhällsbyggnadsutskott som ska besluta var paviljongerna ska ställas någonstans.

Lokalerna kommer att avvecklas när den nya permanenta skolan på Ranagård är färdigbyggd. När det blir är dock oklart.

– Detaljplanearbetet pågår, men när det gäller Ranagård och skolorna i Söndrum kommer barn- och ungdomsnämnden att ta beslut senare i vår om antalet elever och vilka årskurser den nya skolan ska ha, säger nämndsordförande Tove Bergman (MP).

I Söndrum ökar elevantalet främst i de yngre åren och vissa av de nuvarande skolorna har i dag för många elever och brister i arbetsmiljön, uppger barn- och ungdomsförvaltningen.

ANNONS