Plan för bostäder i Harplinge godkändes

Detaljplanen som möjliggör omkring 50 nya bostäder i Harplinge är nu färdig.

ANNONS
|

Det planerade bostadsområdet intill järnvägsstationen i centrala Harplinge ser ut att kunna bli av. Kommunfullmäktige har sista ordet men i tisdags godkände politikerna i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (ksu) detaljplanen för 50 nya bostäder.

- Jag vill att alla delar av kommunen ska växa och blomstra, säger Henrik Oretorp (C), ordförande i ksu.

De politiska blocken var överens om detaljplanen som möjliggör radhus eller kedjehus längs med Föreningsvägen och flerbostadshus längs med Harplinge stationsväg.

Syftet med hela projektet är att tillgodose behovet av bostäder som finns på orten och att samtidigt ge liv åt ett centralt område som länge har stått outnyttjat.

ANNONS

Flera av de grönytor som finns i området i dag kommer att bevaras. I detaljplanen ingår även ett parkstråk med en gång- och cykelväg som sträcker sig utmed gamla banvallen.

Invånarna får också en sista chans att tycka till om detaljplaneförslaget för ett område i norra Harplinge där det planeras både bostäder och industri.

Planen ska bidra till att befintliga verksamheter utvecklas samtidigt som nya kan etablera sig på orten. Henrik Oretorp tycker inte att det nya industriområdet riskerar att hamna för nära bostäderna.

- Vi har haft en god dialog med invånarna. Det kommer att finnas ett grönområde mellan bostadsraden och industriområdet.

Detaljplanen går nu ut på granskning, vilket är det sista steget innan planen antas.

ANNONS