Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/21
ANNONS ▼

Personsök i nedbrunna villan kommer dröja

Räddningstjänsten skjuter fram prognosen för när eftersläckningsarbetet vid den nedbrunna villan kommer att vara klart. Enligt polisen kommer det att dröja innan man kan gå in och eftersöka om det finns någon kvar i resterna.

Det var runt midnatt som räddningstjänsten larmades om en brand i en villa på Norra Utmarken. När man kom till platsen var branden redan fullt utvecklad och byggnaden har nu brunnit ned till grunden.

En man och en kvinna fördes till sjukhus men ett barn i grundskoleåldern saknas fortfarande.

Vid 10-tiden på lördagsförmiddagen uppgav polisens presstalesperson Thomas Fuxborg att räddningstjänstens eftersläckningsarbete skulle beräknas fortsätta fram till lunch. Men när Hallandsposten når Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad, strax innan lunch är prognosen framflyttad.

– Arbetet kommer att fortsätta i tre till fyra timmar till. Det är svårt att sätta en exakt prognos, säger Johan Wallin.

Polisen har nu gjort yttre- och inre avspärrningar på platsen, för att förbereda ytterligare arbete på platsen.

– Väktare är beställt för att bevaka när räddningstjänsten är klara. Vi har spärrat av platsen i väntan på att vi kan gå in på tomten och göra en undersökning och eftersöka en eventuell kropp, säger Thomas Fuxborg och fortsätter:

– Det kan dröja till i morgon. Erfarenhetsmässigt är det sådan värme att det kommer ta ett bra tag innan vi kan gå in där.

Vad som orsakade branden är i nuläget oklart. Polisen kommer att göra en teknisk undersökning på platsen.

– Sedan kommer kvinnan och mannen att höras när det är möjligt. De var väldigt svårt chockade bägge två, säger Thomas Fuxborg.

MEST LÄST