Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Olof Ohlsson, arkiv 

Personbil totalt utbränd

Räddningstjänst larmades till Roskildegatan i Halmstad tidigt under söndagsmorgonen efter att en personbil stod i brand.

Strax efter klockan halv fem, natten till söndagen, larmades polis och räddningstjänst till Roskildegatan i Halmstad efter att en personbil stod i brand. 

Under räddningsarbetet lyckades man flytta en bil som stod parkerad intill, så att inget annat fordon kom till skada, men den brinnande bilen gick inte att rädda. 

Släckningsarbetet pågick under en timme, och det är ännu oklart hur branden uppstod. Vittnen på platsen har berättat för polis hur de såg att en gärningsman slängt tändbar vätska på bilen och sedan tänt eld. Gärningsmannen ska sedan ha försvunnit från platsen, och polis kunde inte hitta denne vid påföljande sökningsinsats. Man kunde däremot säkra en del spår.

– Vi har tagit kläder i beslag, som misstänks tillhöra den misstänkte gärningsmannen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst. 

Det är den tredje bilbranden den här veckan i Halmstad. Senast i fredags brann en bil på Nyhem, och dagen dessförinnan, i torsdags, brann en på Andersberg, Det är ännu oklart om det finns något samband mellan bränderna.