Par åtalas för obetald tv-licens

De tittade på tv, säger kontrollanten. Det var en Ipad, säger paret. Nu får tingsrätten avgöra vad det var som lät inifrån lägenheten.

ANNONS
|

Kontrollanten knackade på Halmstadparets dörr en februarikväll i år eftersom de inte hade anmält något tv-innehav. När paret öppnade kunde kontrollanten både se och höra en tv inne i vardagsrummet, enligt en rapport från tillfället. Rapporten ledde senare till en polisanmälan eftersom Halmstadparet nekade till att ha någon tv.

De förklarade för kontrollanten när han stod i hallen, och sedan också för polisen under ett förhör, att det var en Ipad de tittade på. Kontrollanten tyckte att det var för hög ljudvolym för att kunna vara en Ipad, men paret har förklarat volymen med att de hade Ipaden kopplad till två högtalare.

ANNONS

Mannen i lägenheten säger också till polisen att han erbjöd kontrollanten att komma in och titta i vardagsrummet, något som denne tackade nej till.

I stället blir det alltså tingsrätten i Halmstad som får avgöra om det var en Ipad eller en tv som paret tittade på, då de båda två nu åtalas för brott mot lagen om finansiering av radio och tv i allmänhetens tjänst.

ANNONS