Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/6
ANNONS ▼

Oro sprider sig bland boende efter bilbränder på Andersberg

Minst sex bilar förstördes vid branden på Grönevångs torg natten till måndagen. Ett vittne hörde skottlossning på samma plats minuterna innan lågorna slog upp.

Sommaren kommer att få ett dystert facit på Andersberg. Det går att säga redan nu, eftersom det hittills är närmare ett 30-tal bilar som skadats helt eller delvis vid de många bilbränderna.

Den senaste branden startade strax efter klockan 23 på söndagskvällen. Boende i höghusen hörde en dov, kraftig smäll ifrån parkeringen på Grönevångs torg.

Minuterna senare slog lågorna upp samtidigt som den irriterande, skarpa doften av brända plastdetaljer förde med vinden mot bostadsområdet.

– Jag hörde skottlossning, det var fyra, fem pistolskott, en stund tidigare. Jag hade varit ute på balkongen och såg ett gäng ungdomar, de delade på sig och sprang åt varsitt håll. Jag är hemvärnsman, så jag är säker på vad jag hörde, berättar Magnus Persson.

Han var tidigare känd som Barnens Baloo och var en av frivilligkrafterna som verkade för att skapa lugn i området och var bland annat med och nattpatrullerade på Andersberg under flera år. Nu har han flyttat från Halmstad, men är här för att passa sin sons hund en tid.

– När jag hörde den dova smällen gick jag ut på balkongen igen. Jag var övertygad om att det var en fyrverkeripjäs, men jag såg inget på himlen.

Han var bara inne i lägenheten en kort stund när han sedan såg lågorna stiga upp från bilarna på parkeringen.

– Det brann ordentligt, lågorna spred sig upp i ett träd. En av killarna som jag såg hade en grå munkjacka med ett svart tryck på ryggen.

Under tiden som vi pratar och tittar på de brända vraken passerar flera boende och kommenterar förödelsen. Många upprörs över att bränderna fortgår och föreslår att boende ska organisera sig och hålla koll i området igen.

– Smällen strax före branden var så tung att fönsterna skakade. Hunden började gnälla. Hjärtat slog extra när jag såg att min sons bil stod alldeles intill bilarna som brann, säger Magnus Persson.

MEST LÄST