Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Precis som förra året hoppar chefen för Högskolans akademi för lärande, humaniora och samhälle av med omedelbar verkan.
Precis som förra året hoppar chefen för Högskolans akademi för lärande, humaniora och samhälle av med omedelbar verkan.

Nytt chefsavhopp på Högskolan

Turbulensen på Högskolans akademi för lärande, humaniora och samhälle fortsätter. Akademichefen Cecilia Kjellman hoppar med omedelbar verkan av sitt uppdrag. Förra året slutade hennes föregångare i protest mot neddragningar.

På måndagseftermiddagen skickade akademichefen Cecilia Kjellman ut ett mejl till sina medarbetare, där hon berättar att hon omgående ska återgå till sin lärartjänst.

”Jag har, den sista tiden, haft en del samtal och diskussioner som gjort att jag kommit fram till att jag inte är rätt person att leda akademin fortsättningsvis. Jag kommer därför att avsluta mitt uppdrag med omedelbar verkan,” skriver hon i mejlet.

När HP ringer upp henne förklarar Cecilia Kjellman att hon inte vill kommentera situationen, men bekräftar att hon egentligen hade två år kvar på sitt förordnande som akademichef.

Är det någon konflikt med Högskolans ledning som ligger bakom beslutet?

– Jag vill inte medverka i någon intervju. Du får prata med kommunikationsavdelningen, de kan säkert ge dig alla fakta du behöver, svarar hon och låter märkbart nedstämd.

Förra året slutade Lars M Andersson som chef för samma akademi, efter bara drygt ett år på posten, och skrev då till personalen att ”jag inte kunnat acceptera de neddragningar jag förväntas göra”.

Enligt kommunikationschef Selma Sedelius slutar Kjellman sitt uppdrag på eget bevåg.

– Det kom som en överraskning för oss, så någon får återkomma med en kommentar på tisdagen. Först vill vi fundera på vad vi ska säga till personalen, säger hon.

MEST LÄST