Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Ny bilbrand på Fyllinge – fjärde branden på samma adress

Strax före klockan elva på torsdagskvällen larmades räddningstjänst till Jaktfalksvägen på Fyllinge om en misstänkt bilbrand. När personalen kom till platsen hade boende släckt lågorna, men kvar runt platsen låg uthälld bensin och en dunk.

– Det var en viss uppståndelse runt platsen, 10–15 personer hade samlats, berättar Lars-Inge Johansson, räddningstjänstens insatsledare. 

När han och hans mannar anlände till den på senaste tiden flertalet branddrabbade Jaktfalksvägen på Fyllinge, strax efter klockan elva i går kväll, var branden redan släckt. En boende i området hade sprungit ut med pulversläckare och kvävt lågorna. 

Runt om parkeringsplatsen låg spår av den misstänkta brandorsaken – uthälld bensin.

– Det var både på och utanför bilen, och en bit bort stod även dunken, berättar insatsledaren. 

För polisen, som anlände till platsen kort efter räddningstjänsten, handlar arbetet nu om att säkra spår. 

– Vi kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen, och sedan höra eventuella vittnen. Det kan var någon som har varit ute och gått med hunden eller liknande, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst och uppmanar alla som har sett något att kontakta polisen.

Nattens brand var den fjärde på en månad på adressen. Under januari larmades polis och räddningstjänst till Jaktfalksvägen i Fyllinge för misstänkta bränder vid tre tillfällen. 

Den första, och mest omfattande, branden inträffade i ett garage i anslutning till ett bostadsområde i början av januari, och drabbade 57 personer som fick evakueras till en närbelägen skola. Bostadshusen klarade sig utan skador. 

Dagar därefter brann det i ett cykelförråd, och några dagar därpå brann en barnvagn i ett trapphus.