Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bild: Håkan Johansson/Arkiv
Bild: Håkan Johansson/Arkiv

Ny bilbrand i bostadsområde

Sent på lördagskvällen brann en bil på Andersberg.

Personbilen som brann stod parkerad på Andersbergsringen 12. Två bilar som stod intill fick lackskador av värmestrålningen. Personer som uppmärksammade branden kunde flytta andra bilar så att de inte skadades.

Räddningstjänsten var på plats i cirka 20 minuter och släckte elden. Polisen utreder nu orsaken till branden. 

Enligt Ulla Brehm, polisens presstalesperson, har två unga killar var synliga i samband med branden. Hundpatrullen fick upp ett spår men det ledde in i ett bostadsområde där det var för mycket folk för att hunden ska kunna spåra vidare.

De senaste veckorna har det brunnit flera gånger i bilar på Andersberg. För två veckor sedan inträffade en av Halmstads största parkeringsbränder någonsin. Fem-sex bilar brann och ytterligare tre brandskadades.

Natten till torsdagen brann tre bilar och flera brandskadades. En av bilarna rullade in i en husfasad som också började brinna.

I fredags natt brann ännu en bil. Innan räddningstjänsten hunnit till platsen hade elden spridit sig till ytterligare en bil och ännu en hade blivit värmeskadad. Utöver bilarna som förstördes i branden blev dessutom ett 15-tal bilar täckta i sot.

– Så många bränder är otroligt ovanligt. Det är oroväckande, sade då Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

 

MEST LÄST