En god tank(e). Svein Henriksen är glad för att han anmälde regionen till tävlingen om en laddbox och att regionen nu har en laddplats för allmänheten. Bild: Johan Persson
En god tank(e). Svein Henriksen är glad för att han anmälde regionen till tävlingen om en laddbox och att regionen nu har en laddplats för allmänheten. Bild: Johan Persson

Nu är vunnen laddbox på plats

Region Halland har fått sin första publika laddstolpe. Vinsten från tävlingen som politikern Svein Henriksen anmälde regionen till är på plats utanför Regionens hus.

ANNONS
|

Det var i vintras som Svein Henriksen (MP) anmälde regionen till Vattenfalls tävling där det fanns chans att vinna en laddbox. Bakom låg frustration över att det går långsamt för regionen att bygga ut infrastrukturen för elbilar.

I sin motivering tryckte Svein Henriksen bland annat på att regionen borde vara ett föredöme när det gäller klimat och miljö. I våras stod det klart att den vunnit juryns gillande och att regionen därmed var en av dem som vunnit.

Och nu är laddboxen på plats utanför Regionens hus.

– Den har kommit lite etappvis. Först kom boxen, sen drog vi dit elen och nu i dagarna satte vi upp skylten, säger Svein Henriksen.

ANNONS

Under tisdagseftermiddagen tog han själv tillfället i akt att testa den nya laddaren.

– Den fungerar alldeles utmärkt, rapporterade han efteråt.

Regionen har sedan tidigare ett antal laddstationer för sina egna fordon, men vinsten innebär att regionen fått sin första publika laddare.

– Vem som helst får ladda sin bil där. Det är jätteroligt att regionen fått sin första publika laddstolpe och nu hoppas jag att det blir fler och fler och fler, säger Svein Henriksen.

Eftersom den sitter så synlig, precis vid ingången till Regionens hus, fungerar den också bra som en påminnelse, tycker han.

– En påminnelse om att vi måste fortsätta bygga ut en laddinfrastruktur för elbilar i Halland.

ANNONS