Nära 600 000 cigaretter hittades i förråd

Polisen gjorde husrannsakan i ett annat ärende när de hittade 590 000 cigaretter i ett förråd. Nu åtalas en 41-årig man för att ha undvikit att betala skatt.

ANNONS
|

Som en del av en utredning gjorde polisen i april i år husrannsakan i en bostad i Getinge. Om polisen hittade vad de letade efter är oklart, men i bostadens förråd gjordes en annan upptäckt. Förrådet var till hälften fyllt med kartonger, innehållandes en stor mängd cigaretter. Vid noggrannare koll visade det sig vara 59 kartonger med 500 paket i varje – totalt 590 000 cigaretter.

Kartongerna kunde knytas till en 41-årig man bosatt på annan adress. I polisförhör erkänner 41-åringen att han förvarat cigaretterna i förrådet men säger också att han förvarade dem åt en annan kille, något som han skulle få betalt för. 41-åringen har inte insett hur brottsligt det var, säger han i förhör.

ANNONS

Enligt polisens förundersökningsprotokoll kan cigaretterna inte anses vara för personligt bruk och om de skulle säljas skulle tobaksskatten uppgå till 910 960 kronor. Men någon skatt har inte betalats in – och nu åtalas 41-åringen för olovlig befattning med punktskattepliktiga varor. Det yrkas också på att cigaretterna förverkas.

ANNONS