Mordmisstänkt nekar helt till anklagelsen

Mannen som misstänks för mordet på Albin Einarsen nekar till anklagelserna.

ANNONS
|

Efter gripandet på måndagen höll polisen ett första, inledande, förhör med den misstänkte mannen, som är i 20-årsåldern.

– Det var väldigt, väldigt kort. Han delgavs misstanke om mord men nekar till anklagelsen, säger den misstänktes advokat Göran Ruthberg.

– Vi träffades i samband med förhöret. Det enda jag kan redogöra för, och det är väldigt lite, är att han förklarade att han har ingenting med detta att göra över huvud taget. Han förnekar anklagelsen, säger Göran Ruthberg vidare och konstaterar:

– Det blir naturligtvis fortsatta förhör. Det blir ett redan senare i dag och då får vi se vad som händer. Men hans inställning är klar.

ANNONS

Göran Ruthberg har inte företrätt den misstänkte tidigare. Förordnandet av honom som advokat för mannen skedde efter en direkt begäran att få just Ruthberg som försvarare.

Misstankarna mot den nu anhållne mannen kom upp efter att polisen fått in nya uppgifter och samtidigt också gått igenom allt utredningsmaterial kring mordet på Albin 2014.

Mannen är en av väldigt många unga personer som hörts av polisen tidigare i utredningen av polisens utredare. Men då inte som misstänkt.

Läs även:Man anhållen för mord på 16-årige Albin Einarsen

ANNONS