Midsommarlekar och dans i Gullbrandstorp

Många familjer och vänner var samlade när "prästens lilla kråka" inledde en glädjefylld midsommardans på Gullbrandstorps hembygdsgård.

ANNONS
|

Efter att midsommarstången burits fram till publikens stadiga klappande var det dags för dans och sång. Men det var en speciell röst som stack ut bland alla andra, nämligen hunden Wilma. Hon hoade i takt med musiken och visst verkade hon njuta av midsommarfirandet.

– Wilma gillar att sjunga med i de flesta sångerna på sådana här festligheter. Hon tycker väl att de andra sjunger för dåligt, skämtar matte, Anne Bengtsson.

Alla de traditionsenliga sångerna spelades och runt midsommarstången gick det undan, flera cirklar av glada midsommarfirare dansade runt den. På bänkar och filtar satt många och beskådade dansen på ett tryggt avstånd. En av de som vågade sig lite längre fram var fyra månader gamla Annie Rafton, och det på hennes första midsommarfirande. Hon tittade storögt på alla som dansade när både faster Malin Rafton och farmor Lisbeth Rafton turades om att hålla henne.

ANNONS

– Annie tycker nog det här är väldigt spännande, nästa år när hon lärt sig att gå får hon vara med och dansa också, säger Lisbeth Rafton glatt.

ANNONS