Man slog sin fru i huvudet – döms

Den 69-årige mannen nekade – men kassabiträdena var säkra på att de såg honom slå sin fru i bakhuvudet. Nu döms mannen för ofredande.

ANNONS
|

Den 69-årige mannen var på väg ut från butiken Myrorna i Halmstad en majdag i år, men hans fru hade fastnat i en diskussion med personalen som stod vid kassan. Enligt 69-åringen hade de bråttom till bussen och han gick därför tillbaka in i butiken och föste sin fru framåt, med syfte att skynda på henne så att de skulle hinna i tid.

Personalen såg dock händelsen något annorlunda. De båda anställda har vittnat om hur 69-åringen kom tillbaka in i butiken och sade något till henne irriterat. Sedan höjde 69-åringen armen och delade ut ett slag med öppne handflata i sin frus bakhuvud, vilket fick till följd att hon snubblade framåt.

ANNONS

69-åringen åtalades senare för ofredande – ett brott som han alltså nekade till. Tingsrätten i Halmstad väljer dock att gå på åklagarens linje. Rätten skriver i sin dom att de anställda i butiken har lämnat samstämmiga och trovärdiga uppgifter om vad som hände vid kassan och att det därför är bevisat att 69-åringen slog sin fru.

69-åringen döms därför för ofredande, och ska betala 30 dagsböter á 50 kronor.

ANNONS