Foto: TT
Foto: TT

Man med mystisk ryggsäck orsakade polislarm

En beväpnad man i 20-årsåldern greps på lördagseftermiddagen misstänkt för förberedelse till rån. …– Men han har en förklaring till varför han bar på föremålet, som vi nu håller på att kolla upp, säger Ulrica Strömkvist, förundersökningsledare på Krimjouren i Halmstad.

ANNONS
|

Polisen larmades vid 14-tiden av en person som sett en ung man bära på en ryggsäck i centrala Halmstad, där det stack upp något som liknande en gevärspipa. Enligt anmälaren steg ynglingen på en buss. En polispatrull lade sig efter bussen och kunde senare gripa mannen utan någon dramatik.

–Intitialt såg vi det som allvarligt och rubricerade händelsen som förberedelse till rån, men det kan finnas en förklaring till det hela. Det visade sig inte vara något riktigt vapen och han har en förklaring. Det kan bli så att vi kommer att släppa honom, säger Ulrica Strömkvist.

ANNONS

På väg till filminspelning

I förhör med polisen framkom senare att ynglingen var på väg till en filminspelning och att det var därför han buritpå det vapenliknande föremålet.

– Den historien är nu styrkt.Vi har dock tagit det som såg ut som ett vapen i beslag,säger Ulrica Strömkvist till SVT Nyheter Halland.

Vid 17-tiden släpptes mannen och han är i nuläget inte misstänkt för brott.

ANNONS