Man gripen för mordförsök i Halmstad

Två män i 20-årsåldern fördes till sjukhus på fredagskvällen efter att ha blivit attackerade med kniv på Keramikplatsen i Halmstad. En person är anhållen misstänkt för försök till mord.

ANNONS
|

Strax före klockan 23 larmades polisen tillBäckagårdi Halmstad. Boende på Keramikplatsen hörde smällar och skrik och när polisen kom till platsen upptäcktes man två män i 20-årsåldern som blivit attackerade med kniv. De två männen fördes med ambulans till sjukhus. De hade stickskador i huvudet, på bålen och i benen.

– Det är två målsäganden som är huggna med något vasst föremål på flera ställen i kroppen. De ligger kvar på sjukhus, säger Ann-Christin Löfstrand vakthavande befäl vid polisen.

En man i 30-årsåldern greps i nära anslutning till platsen. Han hittades sittande i en bil på en parkering i närheten av platsen där knivöverfallet inträffade. Efter ett kort förhör på lördagsmorgonen anhölls han misstänkt för mordförsök.

ANNONS

– Det är för tidigt att uttala sig om bakgrunden till det här. Det får vi återkomma till när vi har hört de målsägande lite mer grundligt, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen.

Polisens tekniker har varit på platsen under lördagen och gjort en teknisk undersökning för att säkra spår efter överfallet. Polisen söker också efter fler vittnen och utesluter inte att fler personer kan vara inblandade. Under natten till lördagen förekom uppgifter om att ytterligare någon eller några personer hade lämnat platsen i bil.

Polisen rekvirerade därför helikopter från Göteborg, för att få hjälp med spaningen efter den eventuellt flyende bilen.

De två skadade männen är kvar på sjukhuset, men deras tillstånd är tillräckligt stabilt för att de ska kunna höras av polisens utredare under lördagen.

– Sen ska vi se om det finns fler vittnen och knacka dörr i området. Det är ett pussel som kommer läggas under dagen för att få fram så mycket som möjligt, säger Hans Lippens.

Polisens rubricering på knivöverfallet, försök till mord, kan komma att justeras när bilden av händelsen klarnar. Åtgärden att välja den allvarliga rubriceringen innebär bland annat vissa fördelar i polisens arbete i ingångsskedet av utredningen.

Polisen har bland annat bärgat bilen som den misstänkte satt i när han hittades, man har också tagit hans kläder i beslag för att leta efter spår från offren på dem.

ANNONS

Ingen av de inblandade i nattens händelse är känd sedan tidigare av polisen för allvarlig brottslighet.

ANNONS