Man förnekar narkotikabrott - "det var spansk ångestmedicin"

En 57-årig man ertappades med Diazepam i blodet när han körde bil men nekar till brott och menar att det var spansk medicin mot ångest.

ANNONS
|

Mannen stoppades av polisen i Halmstad påverkad av narkotika-preparatet Diazepam i februari i år. Efter en genomsökning av hans bil hittade polisen även en batong och 9,65 gram cannabisharts.

Mannen nekade först till att han var påverkad av narkotika. Han uppgav att han inte missbrukar droger och därför inte heller kunde vara påverkad.

När 57-åringen fick veta att provsvaren visat att han hade narkotika i blodet uppgav han i polisförhöret att han två dagar innan händelsen hade tagit en ångestdämpande tablett. Enligt honom ska han ha fått medicinen utskriven av en läkare när han tidigare var på semester i Spanien.

ANNONS

Mannen uppger att han fickångesten efter att ha haft inbrott, och det var även därför han ska ha haft en batong i bilen. Han erkänner att han hade cannabisharts i bilen men säger att det inte var hans eget, utan att en vän hade tappat det i bilen några månader tidigare

ANNONS