Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bild: TT
Bild: TT

Man erkänner rån mot 80-åring

Den 20-årige man som greps för rånet mot en kvinna i 80-årsåldern har nu erkänt. Kvinnan blev under torsdagen rånad i samband med att hon tog ut pengar ur en bankomat.

Larmet till SOS Alarm kom 14.15 på torsdagen. En äldre kvinna uppgav att hon hade blivit rånad i samband med att hon tog ut kontanter ur Swedbanks bankomat på Storgatan i centrala Halmstad.

Efter uttaget ska en okänd yngre man ha kommit fram till kvinnan och ryckt åt sig pengarna som hon tagit ut. Av hennes polisanmälan framgår inte att mannen ska ha varit hotfull eller våldsam.

– Brottet rubriceras som ett personrån. Han har ryckt pengarna, cirka 1 000 kronor, ur hennes hand. Kvinnan är född i slutet av 1930-talet. Hon fick inga fysiska skador, men blev naturligtvis rädd och tyckte det var väldigt obehagligt, säger Janne Salo, jourhavande förundersökningsledare på polisens krimjour i Halland.

Mannen försvann sedan springande nedför Storgatan mot Nissan. Signalementet på den misstänkta gärningsmannen var att han var cirka 20 år och bar en svart mössa och marinblå jacka.

Signalementet visade sig stämma. Vid 14.55 meddelade polisen att man gripit en misstänkt gärningsman, född 1998. Under torsdagseftermiddagen har polisen hållit förhör med den misstänkte 20-åringen.

– Mannen är hörd och erkänner brott, men han har inte gett någon rimlig förklaring till varför han rånade kvinnan. Han sitter anhållen efter ett beslut från åklagarjouren klockan 18.39 i kväll, säger Janne Salo.

Förundersökningsledaren har inga detaljer att lämna om hur själva gripandet av mannen gick till.

MEST LÄST