Man anhållen efter flera inbrott

Snabba poliser kunde tidigt på söndagsmorgonen gripa en man i 30-årsåldern misstänkt för flera inbrott.

ANNONS
|

Vid sextiden på morgonen ryckte flera polispatruller ut till villakvarteren på Väster i Halmstad efter att ett inbrottslarm hade gått i gång hos en villaägare. När polisen pratade med familjen som bor i villan såg man helt plötsligt att en misstänkt man cyklade förbi på en tvärgata. Polisen tog upp jakten på mannen och med hjälp av en polishund kunde man snabbt få upp spår efter mannen.

Den misstänkte mannen hade försvunnit in på Västra begravningsplatsen, där han efter en språngmarsch av poliserna kunde gripas. Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks ha försökt göra inbrott i minst fyra villor i området. Polisen kunde bland annat hitta en jacka med plånbok som låg slängd inne på begravningsplatsen.

ANNONS

Mannen anhölls på förmiddagen och ska nu förhöras om flera stölder. Vid 16-tiden på söndagen hade förhör ännu inte kunnat hållas på grund av att mannen var påverkad av alkohol eller narkotika.

Den anhållne är känd av polisen sedan tidigare. Vittnesuppgifter tyder på att det var två personer som cyklade omkring i området och försökte ta sig in i olika villor.

Tidigare i helgen, sent på lördagskvällen, larmades polisen om ett annat inbrott, denna gång på Norra utmarken. En okänd gärningsman har gått in via en uppbruten altandörr och stulit smycken. Polis har varit på plats för att upp en anmälan och säkra spår.

ANNONS