Generöst. Vladanka Dance, Manne och Marija Arandjelovic tar emot gåvor.
Generöst. Vladanka Dance, Manne och Marija Arandjelovic tar emot gåvor.

Många vill ge hjälp åt Balkan

Efter det katastrofala ovädret med översvämningar som följd på Balkan planerar många föreningar nu egna hjälpsändningar.

ANNONS
|

På tre dagar föll lika mycket regn över Serbien, Kroatien och Bosnien som det normalt gör på tre månader. Floderna steg och översvämningarna var ett faktum med jordskred och krossade skyddsvallar som följd. Tiotusentals människor har tvingats fly sina hem och många har dött i vattenmassornas framfart.

I Halmstad har de drabbades öde engagerat på många håll och i den serbiska föreningen Karadordes lokal på Fjärdingsstigen 12 fylls lokalen med lådor och kassar med adress Serbien.

- Folk är generösa. De kommer med hygienartiklar, konserverad mat, barnkläder och annat som behövs där nu när många har mist allt, säger ordförande Manne Arandjelovic.

ANNONS

När lastbilen är fylld kör de och hoppas att det når de behövande.

- Vi har vänner med anhöriga i området och vi har följt utvecklingen. Tyvärr har det inte varit alls mycket på svensk tv trots att det är en så stor katastrof vilket jag tycker är märkligt, säger Marija Arandjelovic.

Frysar, spisar och annat efterfrågas också.

Även på andra håll pågår insamlingar. Marina Marcic meddelar HP att det på fredag åker ett lass till Kroatien med liknande last, insamlat på bland annat förskolor.

ANNONS