Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Många rederier söker sig till Halmstad

Fackliga stridigheter i hamnen i Göteborg har lett till att många rederier lämnat och istället sökt sig till hamnen i Halmstad.

– Vi har märkt en ökning senaste året men det är svårt att säga om den beror på situationen i Göteborg eller om det är andra orsaker, säger Paul Karlsson, ordförande för Hamnarbetarförbundets avdelning i Halmstad. 

Han förklarar att ökningen kan bero på att rederier söker sig till mindre hamnar då de i större utsträckning kan erbjuda snabbare och bättre service. 

Enligt källor ska ökningen och omdirigeringen av fartyg gjort att lastbilschaufförer fått vänta länge på att lastning kan genomföras. Detta tillbakavisar facket. 

– Det har varit en hanterbar ökning. 

Paul Karlsson berättar att det enskilda dagar kan ha varit ovanligt långa köer men att dessa snarare beror på maskinfel, problem med datorsystem eller att arbetare varit frånvarande än att hamnen fått ta emot mer än de klarar av.

– Vi är en förhållandevis liten hamn och kan därför erbjuda bra service. Är man van vid Göteborg och köerna där kan man inte prata om köer här, säger Paul Karlsson. 

MEST LÄST