Många HFAB-män får toppjobb

Erik Johansson lämnar sin chefstjänst på HFAB för att bli hyresexpert på Sabo. Han är bara en i raden av manliga anställda som gått vidare till toppjobb, berättar Ulf Nilsson, kommunikationschef. - HFAB verkar vara en bra plantskola för näringslivet.

ANNONS
|

Efter sju år inom det kommunala bostadsbolaget lämnar Erik Johansson sin tjänst som chef för affärsstöd. Han inledde sin karriär på HFAB som fastighetsekonom men har haft chefsbefattning sedan 2010.

Erik Johansson har rekryterats till en tjänst som hyresexpert på Sabo, en intresseorganisation för Sveriges allmännyttiga bostadsföretag.

- Vi är stolta över att kunna exportera Erik till ostkusten, säger Ulf Nilsson som är chef för affärsutveckling och kommunikation.

Ulf Nilsson har noterat att det inte hör till ovanligheterna att bostadsbolagets anställda går vidare till toppjobb.

- Vi har till exempel ett antal personer som jobbat hos oss som gått vidare och blivit vd för olika bostadsbolag och flera andra som gått vidare och fått större ansvarsområden.

ANNONS

HFAB kan ses lite som en plantskola för näringslivet menar han.

- Det verkar utan tvivel vara så att folk som jobbar på HFAB verkar vara attraktiva för andra i branschen. Det tycker jag är lite kul och något vi kan vara stolta över.

I samband med att Erik Johansson lämnar bolaget försvinner också hans tjänst. Arbetsuppgifterna fördelas i stället på två nya tjänster.

- Vi väljer i linje med plantskoleidén att lyfta upp två yngre personer som redan finns inom HFAB, säger Ulf Nilsson och fortsätter:

- Viktoria Hägg som i dag är personalansvarig blir HR-chef och Jonas Stark som är ekonomiansvarig blir ekonomichef. Det blir ett bra kliv uppåt för de här lite yngre människorna.

Viktoria Hägg säger att det finns en tradition inom bolaget att klättra internt, men även att samarbeta med studenter på högskolan och gymnasiet.

- Under senare år har vi jobbat med aktivt med att rekrytera studentmedarbetare som valt att utbilda oss i vår bransch och som får arbeta hos oss samtidigt som de studerar, säger hon.

Några andra som har gått från HFAB till toppjobb:

Terje Johansson, tidigare vd på HFAB, nu vd för MKB fastighets AB i Malmö som är ett av de största allmännyttiga bolagen i Sverige.

Robert Falk, jobbade som förvaltare på HFAB, nu vd för Båstadhem.

Ulf Hofstedt, avdelningschef på HFAB, nu vd för Varbergsbostäder.

Lars Keyser, förvaltare och förvaltningschef på HFAB, nu vd för Strängnäsbostäder.

Jonas Hansson, vd på HFAB, nu vd för Helsingborgshem.

Anders Thorén, avdelningschef på HFAB, nu vd för Boråshem.

ANNONS