Hela gänget. Styrfyllan ställde upp med ett helt lag.
Hela gänget. Styrfyllan ställde upp med ett helt lag.

Många har skoj i loppet på hoj

En del gick ut hårt, för andra handlar Hallandsloppet mer om att ha skoj på hoj. – Vi är inte så snabba, men vi brukar ta oss runt, säger Johan Larsson som ställde upp i årets nyhet – Vintageklassen – tillsammans med grabbgänget.

ANNONS
|
(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.hallandsposten.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Efter många härliga dagar med sommartemperaturer blev väderomslaget en överraskning för många som startade i den 45:e upplagan av Hallandsloppet och den 11:e Wapnörundan på Galgberget under lördagen.

Fingervantar efterfrågades på sina håll, men efter några kilometer i sadeln i kombination med medhavd dryck av alla de slag hade de flesta fått upp flåset.

Drygt 500 cyklister valde loppet på tio mil, lika många det på 3,6 mil och ytterligare ett par hundra, framför allt barnfamiljerna, höll sig till Wapnörundans elva kilometer.

I år erbjöds också en helt ny klass – Vintageklassen som också var på 3,6 mil. En rolig utmaning som bland annat Tobias Karlsson, Patrik Johansson, Rasmus Tryggvesson, Conny Olofsman, Kenny Rörickssonoch Johan Larsson antog. Klädstilen var frack eller kavaj, fluga och hatt och cyklarna var från 70- eller 80-talet med ett undantag.

ANNONS

– Det här är pappas morfars gamla cykel och den sägs vara från 1931, berättar Patrik.

Målet var att ta sig runt för att inte missa kvällens after-bike.

– Vi har cyklat loppet ihop i sex, sju år och det brukar bli en heldag. Det är trevligt, säger Tobias Karlsson.

Även Celine Andersson och Mikael Larsson, som cyklade med barnen Liam, 9 år, Noel, 3,5 år och Millie, 2 år, tog loppet med ro. I Gullbrandstorp gjordes ett längre fikastopp.

– Det känns okej, men det är jobbigt i benen och man har ont i rumpan, säger Liam som cyklade för egen maskin till skillnad från småsyskonen.

Celine berättar att det är första gången i Hallandsloppet för alla i familjen.

– Det var Liams idé, vi fick bara hänga på, säger Mikael.

Efter knappt halva rundan serverades banan, bulle och dryck. Mathias Bengtsson passade på att sträcka ut i gröngräset.

– Det börjar kännas i sadeln nu, säger han och skrattar.

Vad lyssnar du på när du cyklar?

– Rock, så man får lite rytm.

Mathias har cyklat loppet i två år. För Georg Palmenäs har det blivit något fler.

– I 40 år har jag cyklat tiomilen och för det fick jag en 40-årsmedalj. I år cyklar jag för första gången 3,6;an, berättar han.

ANNONS
ANNONS