Många frågetecken kring lemlästad katt

De senaste dagarna har ett Facebookinlägg om en lemlästad katt i en trädgård väckt starka känslor och reaktioner bland Halmstadbor. Det finns många frågetecken kring vad som kan ha hänt katten – och var den är nu.

ANNONS
|

En man på besök hos en anhörig såg i helgen ett dött djur som satt fast i en häck mellan två trädgårdar i ettvillaområde vid Örjans valli Halmstad.

Han fick uppfattningen att djuret hade fastnat och trasslat in sig i buskaget – och att den döda katten hade suttit fast där länge utan att någon hade upptäckt den. Han fick inte uppfattningen att djuret hade bragts om livet.

Ägaren till grannfastigheten fick höra om fyndet. Han var inte själv på plats men bad en hyresgäst gå ut och titta.

Hyresgästen hittade då en lemlästad katt mitt på gräsmattan. Hopprepet som den hade suttit fast i satt kvar i buskarna. Hyresgästen säger till HP att även hon fick intrycket av att katten hade varit död länge. Hon tänkte först att ett djur kan ha dödat den, men skadorna tydde, enligt henne, på något annat.

ANNONS

– Svansen var kapad rakt av. Det finns inget djur som skulle kunna göra det, säger hon till HP.

Fyndet polisanmäldes som djurplågeri.

När HP tidigare i veckan kontaktade polisen fick vi beskedet att de har tagit emot anmälan men att de inte kan inleda någon utredning eftersom katten saknas och de inte utifrån de bilder som finns kan säga vad som har hänt den.

Då tog arbetet vid bland kattvänner i stan att hitta den döda katten och lämna in den till polisen.

Nu kommer nästa vändning i denna underliga historia.

Katten finns redan av allt att döma hos polisen. Personer i området har sett en polispatrull på plats som hämtat den, men polisen kan i efterhand inte hitta någon notering om det i sina system.

ANNONS