Män hade väskor fulla med stöldgods

De två männen hade ryggsäckarna fulla med stöldgods när de greps. Nu döms de båda till ett års fängelse.

ANNONS
|

I slutet på februari såg mannen hur två yngre män tog sig in i trapphuset – sedan hörde mannen hur det lät uppifrån trapphuset. Mannen anade oråd då det varit inbrott i närheten tidigare, och ringde till polisen.

När patrullen anlände hittade man de två yngre männen bara något kvarter bort. Då hade de varsin fullpackad väska och en stor plastpåse fylld med misstänkt stöldgods – bland annat tv-spel, klockor och kontanter som snabbt kunde härledas till två lägenhetsinbrott. Den ena mannen, en 22-åring hemmahörande på annan ort, har vägrat svara på frågor i polisförhör. Hans 23-årige kompis, även han från annan ort, har inte heller varit särskilt talför men har förklarat att sakerna måste ha legat i väskan när han lånade den av en kompis.

ANNONS

Under huvudförhandlingen svängde dock 22-åringen och erkände att det var han som hade gjort inbrott i lägenheterna, men förklarade att han hade gjort det på egen hand. Enligt 22-åringen var 23-åringen inte inblandad på annat sätt än att han hjälpte till att bära stöldgodset då det blev för tungt för 22-åringen att bära själv. 23-åringen fortsatte att neka till brott.

Det faktum att den ”lånade” ryggsäcken var en stulen från en av lägenheterna, samt att vittnet hade sett de båda yngre männen gå in i trapphuset, talar dock starkt för att de har gjort inbrotten tillsammans, menar tingsrätten.

Utredningen är övertygande, skriver tingsrätten och dömer de båda männen till ett års fängelse för två grova stölder. De ska också betala skadestånd för de förstörda dörrarna.

ANNONS