Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Lisbeth Gustafsson får pris för förskolan

  Eldsjälen i Öppna förskolan i Gullbranna får Erikshjälpens stipendium.

  På lördag får Lisbeth Gustafsson i Gullbranna frikyrkoförsamling ett stipendium från Erikshjälpen på 5 000 kronor.

  – Det är för hennes stora engagemang för ungdomar och familjer i Gullbranna, säger Tommy Kjellman på Erikshjälpen.

  Lisbeth Gustafsson är sedan åtta år tillbaka engagerad i Öppna förskolan i Gullbranna.

  – Det känns fantastiskt roligt att bli uppmärksammad för detta, säger hon.

  – Men även om jag står som mottagare för stipendiet så är det viktigt att veta jag inte gör arbetet ensam. Jag har varit med från början och tagit initiativ till den här verksamheten, men arbetet gör jag tillsammans med flera andra, säger hon.

  Priset delas ut i Erikshjälpens butiken på Ryttarevägen klockan 12 på lördag. Men det är inte aktuellt för henne att använda pengarna för egen del.

  – Nej, min önskan är att pengarna ska gå tillbaka till familjerna som brukar komma till förskolan. Kanske blir det ett jättestort barnkalas. Vi får se, jag har inte riktigt hunnit landa i att ha fått stipendiet ännu. I augusti ska vi ha en stor familjedag, men det hade varit roligt att arrangera något på den här sidan av sommaren också, säger Lisbeth Gustafsson.

  Under 2016 besöktes den öppna förskolan av 45 olika familjer från bland annat Halmstad, Laholm, Gullbranna, Eldsberga och Trönninge.

  – Vi träffas på torsdagsförmiddagar. Vi börjar med att sjunga tillsammans och har namnsång för varje barn så att alla känner sig sedda och bekräftade. Och så har vi fika med mycket frukter, grönsaker och fröer, och kaffe och te till de vuxna.

  – Det ska vara lite lyx för föräldrarna, att man får njuta när man är här.

  Barnen får också pyssla på förskolan och varje träff avslutas med sångstund och högläsning ur ”De yngstas bibel”. På Kristi himmelfärdsdag åker förskolan till Stadsbondgården tillsammans.

  – Vi gör inte någon reklam för verksamheten, men det är populärt ändå. Föräldrarna berättar för varandra om förskolan och så sprider det sig på det sättet, säger Lisbeth Gustafsson.