Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Larm om ny skottlossning i natt

En ny skottlossning kan ha inträffat på Andersberg. Polisen fick ett tiotal samtal om misstänkt avfyrade skott sent på torsdagskvällen.

Klockan var omkring 23.40 på torsdagskvällen då polisen larmades ut till Andersbergsringen.

Ett stort antal personer som befann sig i området hade då hört höga smällar, något man trodde var skottlossning.

– Vi fick in många samtal, säkert ett tiotal, från personer som hört att det small, att det lät som skottlossning. Flera skott ska ha avlossats enligt personerna som ringde in. Någon ska även ha sett eller hört en moped köra från platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Polisen åkte ut till Andersberg med stora resurser för att försöka hitta några spår av den misstänkta skottlossning.

– Vi åkte ut med många patruller, men kan inte hitta några personer på platsen. Det fanns inga tecken på skottlossning. Inga hylsor, ingen moped och inget annat heller, säger Peter Adlersson.

Om det var skott som avlossades så verkar skyttarna inte ha träffat någon i alla fall. Det finns inga rapporter om att någon ska ha kommit in till sjukhuset med en skottskada.

– Det kan ha skjutits, men det är ingen som har träffats och det finns inga tecken på en skottlossning. Det är inget vittne som har sett något, utan man har bara hört smällar. Det skulle kunna vara kraftiga smällare eller bangers, men det har ju skjutits där förr så man vet inte.

Polisen sökte igenom stora områden på Andersberg, men då man inte hittat varken tomhylsor eller andra tecken på skottlossning kan det vara svårt att gå vidare.

– Vi får se om det finns fler man kan prata med, eventuella vittnen, annars är det inte mycket att gå på, säger Peter Adlersson.

Polisen har upprättat en anmälan om brott mot vapenlagen.

För någon vecka sedan blev en man i 30-årsåldern skjuten i samma område.

Polisens utredare har sedan dess sagt att det finns en risk för ytterligare skottlossningar. 

– Det går inte att utesluta att det händer något igen, antingen vedergällning eller att angreppet ska slutföras, har Lars-Gunnar Perlinger på polisens avdelning för grova brott tidigare sagt till HP.

Det är oklart om det finns en koppling mellan torsdagens misstänkta skottlossning och tidigare dåd i området.

 

MEST LÄST