Löparfest när drygt 1 500 barn sprang Kalvinknatet

Under torsdagseftermiddagen var Brottet en enda stor löparfest. Över 1 600 barn hade kommit för att springa Kalvinknatet.

ANNONS
|

Barnen ställer sig i klara-färdiga-gå position. Går in i sin lilla bubbla, koncentrerar sig för att sedan kunna springa iväg när startskottet går. Ett par stycken snubblar, trasslar in sig i varandra och trampar snett. Men de allra flesta är snabbt på benen igen.

– Det är kul att springa, det är tredje året jag är med, säger Zacharias Larsson.

Han och hans kompis har kommit med ett gäng klasskompisar från Vittra. Totalt har drygt 1600 barn från skolor över precis hela Halmstad kommit för att kämpa sig igenom banan. 900 meter springer barnen som går i förskoleklass, medan de som är sju får kämpa i nästan dubbelt så länge.

ANNONS

1 500 meter springer de. En som hade bra taktik för att klara sig hela vägen var KeylinBlomqwist.

– Det var inte så jobbigt. Men när det var jobbigt stannade jag en liten stund och sedan sprang jag igen, säger hon samtidigt som hon fingrar på medaljen hon just fått hänga runt halsen.

Om du jämför hur det var att springa loppet med tankarna du hade innan hur var det då?

– Jag trodde att jag skulle vinna, men det gjorde jag inte, men det gör inget, det var roligt ändå, fnissar hon.

För Erik Berglundvar det precis tvärtom. Han hade inte förväntat sig att få kliva högst upp på prispallen, det viktiga var att få springa och ha kul. Men han var snabbastav alla killarna i förskoleklass och bucklan han hade i handen hade så klart ett givet användningsområde.

– Jag ska ha godis i den så klart, sade han självklart.

ANNONS