Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

_JAR870
Känner sig hedrad. Kyrkoherde Magnus Aasa är glad över att ha blivit nominerad till att bli Göteborgs stifts nye biskop.

Kyrkoherde Aasa nominerad till biskop

I mars 2018 får Göteborgs stift en ny biskop. På listan med nominerade kandidater finns Magnus Aasa, kyrkoherde i Halmstads församling.

Det var för ett par veckor sedan som Magnus Aasa nåddes av nyheten att han blivit föreslagen som kandidat i biskopsvalet.

– När jag blev tillfrågad blev jag överraskad och glad. Det känns roligt och hedrande och är ett tecken på det förtroende som finns för mig. Det känns extra bra att det bland andra är förtroendevalda som har nominerat mig, säger Magnus Aasa.

Han tror att en av anledningarna kan vara det arbete som han varit delaktig i under de senaste åren.

– Huvudanledningen är nog en väl genomförd och lyckad omorganisering. I nomineringen står det att de tycker att jag är en duktig chef och ledare. Det är en arbetsroll som jag också känner mig väl hemma i.

Vilka chanser han har att bli den nye biskopen vill han helst inte spekulera i.

– Jag har sett listan på de föreslagna och jag känner mig hedrad över att vara på samma lista som sådana kompetenta människor, säger han och fortsätter:

– Jag är ganska okänd i stiftet. Jag kom hit för tre år sedan. Det är ett faktum som gör att jag har svårt att tänka mig att jag skulle kunna gå hur långt som helst.

Innan den nya biskopen tillslut vigs den 4 mars 2018 väntar en lång process.

– Vi får se hur det går, konstaterar Magnus Aasa.

MEST LÄST