Kvinna skrev kränkningar under psykos - döms

Kvinnan i 50-årsåldern skickade meddelanden med grovt kränkande innehåll till flera andra personer. Trots att hon har lidit av vanföreställningar döms hon nu för ofredande.

ANNONS
|

Kvinnan skickade meddelanden med grovt kränkande innehåll till flera personer som hon haft kontakt med tidigare.

I ett av fallen är det en gammal väninna som hon glidit ifrån, i ett annat fall var det en person som hon hade haft kontakt med genom jobbet.

I det första fallet var de båda kvinnorna goda vänner när de var grannar och hade barn i samma ålder. Kvinnan som nu har dömts blev dock sjuk efter ett par år, då hon hade flyttat. Kvinnan gav sig då bland annat på väninnans då 14-åriga dotter och dömdes till slut till rättspsykiatrisk vård.

Men kvinnan hörde av sig igen 2016. Hon skickade meddelanden på sociala medier med kränkande innehåll och påstod saker som inte hade hänt.

ANNONS

Även i de andra fallen har hon uttryckt sig väldigt grovt med sexuella anspelningar.

Kvinnan säger själv att hon är "bedrövad och ledsen" över vad hon har skrivit. Hon menar dock att hon var i en psykos när hon skrev meddelanden. Hon säger i förhör att när hon är i ett sådant tillstånd kan hon skriva 100–150 brev per dag.

Anledningen till att hon hamnade i psykos var att hon hade slutat medicinera, då hon inte ansågs behöva det. Hon har dock, utanför psykosen, tagit reda på saker om de ofredade personernas familjer.

Den detaljen gör att tingsrätten ändå dömer henne för tre fall av ofredande då man anser att hon handlat uppsåtligen. Hon döms till 50 dagsböter á 340 kronor. Dessutom ska hon betala 5 000 kronor i skadestånd till den tidigare väninnan.

ANNONS