Kvinna såg stöldförsök – misstänkt frias

Kvinnan såg hur den 57-årige mannen försökte stjäla hennes cykel – men eftersom han inte tänkt behålla den frias han nu av tingsrätten.

ANNONS
|

I december 2015 var kvinnan på väg mot sin cykel som stod parkerad på Köpmansgatan när hon såg hur den nu 57-årige mannen var i full färd med att klippa upp låset på tvåhjulingen. Kvinnans ankomst fick mannen att avbryta den han höll på med och han förklarade för henne att han bara öppnade en öl. Någon öl kunde kvinnan dock inte se, och hon ringde efter polis.

57-åringen erkände för polisen att han hade försökt stjäla cykeln, men ändrade sig sedan när det var dags för rättegång. Den ändringen tar tingsrätten fasta på. I domen mot 57-åringen skriver rätten att det är bevisat att 57-åringen klippte upp låset till cykeln, men eftersom han uppger att han inte hade tänkt behålla den är inte åtalet för försök till stöld bevisat – därför frias han. 57-åringen åtalade samtidigt för fyra fall av narkotikabrott, varav tre ringa brott, och där döms han på samtliga punkter.

ANNONS

För narkotikabrotten döms 57-åringen till villkorlig dom och 100 dagsböter á 50 kronor.

ANNONS