Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: Johan Nilsson, TT, arkiv

  Kvinna kom hem under inbrott – polisen spårar tjuv

  När en kvinna kom hem till sin villa vid Kvibille upptäckte hon två män som gjort inbrott i hennes hus.

  När kvinnan kom hem till villan i Kvibille-trakten vid halv fem-tiden på fredagen upptäckte hon de två männen.

  De hade krossat en ruta för att ta sig in i huset. När hon kom hem tog de båda till flykten. De sprang från huset, över en grannes tomt och vidare.

  – Det ena mannen satte sig då i en bil, en mörkblå, avställd Volkswagen, och körde iväg. Den bilen stoppar vi i närområdet, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

  Mannen som körde bilen beskrivs vara i 25-30-årsåldern. Han greps på plats och misstänks för inbrottsstöld. Man tog även beslut om att ta bilen i beslag för att genomföra en teknisk undersökning.

  Den andra inbrottstjuven är dock fortsatt försvunnen.

  – En ny anmälare ringde upp 18.05. Hon uppgav då att hon tidigare under kvällen sett en man med luva uppdragen gå över gårdsplanen mot hennes ladugård. En hundpatrull kom till platsen och har fått upp ett spår. Så de håller på att spåra honom nu, säger Thomas Fuxborg.

  Hundpatrullen spårade i ett par timmar under fredagskvällen, men gick bet.

  – Spåren gick under E 6 och bort till bron vid reningsverket, men därefter tog det stopp. Så den andra mannen är inte gripen.

  Det är ännu oklart vad som stals i inbrottet.

  – Men förmodligen kommer vi kunna hitta en del grejer i bilen. Och oavsett så känns det nog inte så jäkla roligt för den här kvinnan att ha främmande män i sitt hus, säger Fuxborg.