Kvinna körde på cyklist – frias

Vittnen har bekräftat att den körkortslösa 34-åringen körde på en cyklist – ändå frias hon i tingsrätten.

ANNONS
|

Det var i mars förra året som cyklisten skulle ta sig över korsningen Karl XI:s väg/Brogatan i när hon plötsligt blev påkörd av en bil. Uppgifterna kring vad det var som hände gick isär, då den påkörda kvinnan menade att billisten släppte förbi några personer vid övergångsstället för att sedan gasa på vilket ledde till krocken. Den 34-åriga föraren av bilen menade å sin sida att hon bromsade tvärt och att cyklisten föll utan att bli träffad av fordonet.

Vittnen på platsen har dock gjort gällande att en krock verkligen skedde. Trots det frias nu 34-åringen från åtalet om vårdslöshet i trafik. Tingsrätten i Halmstad skriver i domen att det inte är klarlagt hur snabbt den påkörda kvinnan cyklade och att det därför inte är bevisat att 34-åringen har gjort något medvetet risktagande.

ANNONS

34-åringen åtalades även för att ha smitit från platsen – men även på den punkten frias hon. På grund av språkförbistringar förstod inte 34-åringen att hon skulle lämna namn och nummer utan hon lämnade kvar sin bil efter att ha frågat den påkörda kvinnan om hon ville ha skjuts till sjukhuset. En tillräcklig åtgärd för att hon skulle kunna spåras menar rätten och ogillar åtalet.

Att 34-åringen inte hade något giltigt körkort är dock ett faktum. Hon döms därför till 30 dagsböter á 50 kronor för olovlig körning.

ANNONS