Nöjd ordförande. Karin Starrin säger att Stephen Hwang uppfyller kravprofilen för rektorstjänsten. Bild: Patrik Leonardsson/Högskolan i Halmstad
Nöjd ordförande. Karin Starrin säger att Stephen Hwang uppfyller kravprofilen för rektorstjänsten. Bild: Patrik Leonardsson/Högskolan i Halmstad

Karin Starrin: ”Hwang är rätt man för Högskolan”

Den 9 december beslutar högskolestyrelsen om Stephen Hwang ska rekommenderas för rektorsposten i Halmstad.

ANNONS
|

– I dagsläget ser jag inget som talar emot, säger Karin Starrin.

Som ordförande betonar Starrin att hon vill höra vad styrelsen för Högskolan säger om Hwang, men har samtidigt svårt att dölja sin entusiasm inför hans namn och hans erfarenhet.

– Samtliga tre hörandegrupper, med representanter för både studenter och personal, har meddelat rekryteringskommittén att de ger honom sitt stöd som en bra kandidat, säger hon.

Läs även: Facken ville inte ha kvar rektor

Det faktum att personalorganisationerna på Linnéuniversitetet kritiserat Stephen Hwang, och motsatt sig att han skulle få förlängt som rektor där, är inget som får Starrin att omvärdera sin bild av honom.

ANNONS

– När vi väger samman allt vi fått fram om Stephen Hwang gör vi värderingen att han är rätt man för Högskolan i Halmstad.

– Rekryteringskommittén har konstaterat att han uppfyller vår kravprofil för rektorstjänsten.

Formellt sett är det regeringen som fattar beslut om rektorstillsättningar, men det brukar bli som lärosätenas styrelser föreslår.

Tidigare rektorer för Högskolan i Halmstad har varit SvenOve Johansson (1983-1997), Lars Fredén (1998-2000), Romulo Enmark (2000-2010) och Mikael Alexandersson (2011-2016).

ANNONS