Körkortslös hamnar återi fängelse

Den körkortslöse 53-åringen har blivit ertappad bakom ratten så många gånger att rätten inte ser något annat alternativ än fängelse. Igen.

ANNONS
|

Den 53-årige mannen, bosatt i Halmstads kommun, har vid upprepade tillfällen de senaste åren blivit stoppad av polis när han har kört bil – trots att 53-åringen inte innehar något körkort. 53-åringen dömdes så sent som i maj i år till en månads fängelse för grov olovlig körning.

Redan innan den domen föll hade 53-åringen gjort sig skyldig till samma brott på nytt. I februari i år stoppade polisen i Stockholm 53-åringen när han var ute och körde. Mannen hävdade då att han hade körkort i ett annat europeiskt land, något som visade sig vara osant.

ANNONS

53-åringen åtalades därför för ytterligare en grov olovlig körning. Ett ”uppenbart lagtrots”, skriver tingsrätten i Stockholm och konstaterar att något annat alternativ än fängelse inte finns. I den tidigare domen fick 53-åringen en månads fängelse, vilket även det här brottet motsvarar, men om den olovliga körningen i Stockholm hade varit känd när mannen dömdes i maj hade straffet rabatterats. Därför nöjer sig rätten med att döma 53-åringen till 14 dagars fängelse.

Dessutom har man tagit 53-åringens bil i beslag, något som han motsatte sig. Rätten skriver dock att 53-åringen inte kan anses ha ”något påtagligt behov av fordonet” och att bilen därför ska förklaras förverkad.

ANNONS