"Jag gjorde det inte för att skada henne, bara för att säga att jag älskar henne".

Efter att ha förföljt en kvinna under våren åtalas nu en ung man för ofredande.

ANNONS
|

De träffades i skolan, kvinnan och den 23-årige mannen. De var klasskompisar, och tog en kaffe en gång.

Därefter försökte kvinnan, som har pojkvän, att med alla medel förklara att hon inte var intresserad av den unge mannen - som vägrade att acceptera faktumet -trots att kvinnan blockerat honom från flera sociala medier och hotat att polisanmäla honom.

Han trodde bara att hon spelade svårflirtad.

Under våren har den unge mannenföljt efter kvinnan på olika vis. Bland annat genom att ha väntat på henne vid hennes bil, väntat utanför hennes pojkväns hus, utanför hennes bostad och vid ett flertal tillfällen väntat på henne utanför hennes klassrum, ibland i flera timmar.

ANNONS

Kvinnan har med hjälp av sin mobiltelefon spelat in ett tiotal videosekvenser där den unge mannen synts vänta på henne i olika miljöer. Dessa har bistått polisens utredning.

I polisförhör förklarar den unge mannen sitt beteende med att han "inte kunde tåla att en dag passerade utan att han såg eller träffade henne", men att han nu förstår att det är fel.

Kvinnan ska inte ha orsakats några fysiska skador, men varit rädd och haft panik vid tillfällen. Hon har vid två tillfällen polisanmält 23-åringen för ofredande.En gång i mars i år och sedan åter igen i maj sedan han inte slutat.

Den unge mannen förnekar brott, och menar att han bara velat prata med kvinnan för att han älskar henne.

ANNONS