Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/432
ANNONS ▼

HP:s läsare visar sina bästa sommarbilder

Hela året hade vi väntat. På juni, juli och augusti, med löftet om att allt skulle vara så mycket lättare då. Och vindarna, skulle inte de vara mycket varmare då?

Eller?

Det blev kallare än vanligt. Julimånaden var den kallaste av sitt slag i Sverige sedan 1979. Det var frostnätter i mellersta Sverige och skogsbränder i södra Europa. Sydsverige fick se 3 000 blixtnedslag under en och samma kväll. 

Krisrubrikerna har haglat i HP.  “Sommarvärmen når inte fram” och “Snart kommer regnet” har gått om vartannat, medan “Dålig sommar betyder goda tider för bygghandeln” och “Kallt badväder ger färre drunkningar” har gjort det bästa av den uteblivna högsommarvärmen.

Och allt har, föga förvånande, varit Rysslands fel.

– Ryssland ser ut att ha fått delar av den värmen som vanligtvis skulle ha svept in över Sverige, sa meteorologen Ian Engblom till GP. 

När juli har slagit över till augusti är det en knapp månad kvar på HP:s sommarfototävling, som i skrivande stund har över 200 tävlingsbidrag. Hallänningarna har fångat det bästa sommaren haft att erbjuda - och bör fortsätta att göra så. 

Mejla in dina bilder till [email protected] för att ha chansen att vinna ett Njuta-häfte.

Den 27 augusti avslutas tävlingen. En HP-jury utser tre vinnare som publiceras i HP den 30/8. 
 

MEST LÄST