Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Hovrätten slår fast beslut om långdraget grannbråk

Den senaste domen i Halmstads märkligaste grannbråk förändras knappt av hovrättens prövning. Den 74-åriga kvinnan som stör grannskapet befanns skyldig på alla punkter, men fick skadestånden en smula lindrade.

Kvinnan dömdes i november 2016 för överträdelse av kontaktförbud och ofredande till skyddstillsyn med en särskild föreskrift att följa frivårdens åtgärdsprogram.

Domen baseras på ett mångårigt grannbråk, som fortfarande resulterar i anmälningar mot henne.

Kvinnan döms för att hon på olika sätt ofredar sina grannar. Den utdragna historien tog sin början i en förföljelse av närmaste grannen, som hann avlida innan kvinnan dömdes. Bland anklagelserna mot henne finns bland annat att hon sjungande uttryckte sin glädje, såväl när mannen hämtades med ambulans som när familjen åkte på begravningen.

Hovrätten fastställer tingsrättens dom i ansvarsdelen och korrigerar att den rätteligen ska omfatta 13 tillfällen som hon överträtt kontaktförbud och 12 ofredanden. Beslutet innebär också att skadeståndet inte beräknas på varje enskild överträdelse, utan att det för tre målsägande i stället blir ett sammanräknat belopp.

MEST LÄST