Trafiktätt. Butikschefen Thomas Andersson står utanför infarten till Systembolaget.
Trafiktätt. Butikschefen Thomas Andersson står utanför infarten till Systembolaget.

Hotet – ingen sprit till Halmstadborna

Leverantörerna har svårt att få ut sina varor till Systembolaget på Köpmansgatan. – Vi kräver att något görs åt situationen på gatan, annars är vi snart torrlagda i butiken, säger Gunnar Johansson, på Systembolaget.

ANNONS
|

Det är svårt för leverantörerna att ta sig fram med varor till systembutiken på Köpmansgatan. Gunnar Johansson, butikens förvaltningsansvarig, har kontaktat Teknik- och fritidsförvaltningen på Halmstads kommun, och berättat om problemen.

Föraren som levererar varorna måste ta sig förbi flera hinder för att komma in på själva infarten: ett uthängande skärmtak, olagligt parkerade bilar, två handikappsparkeringar och grindar till parkeringen.

– Bilarna kommer inte runt. Det står ofta bilar mitt framför infarten och vi tycker att parkeringsvakterna borde ta en extra vända där, säger Gunnar Johansson och fortsätter.

– Sedan tycker vi att handikapparkeringarna kan flyttas till Hantverksgatan, de står för nära infarten. Grindarna som är i vägen borde tas bort. Men det kan inte kommunen göra något åt. Detsamma gäller skärmtaket som förarna ibland kör in i.

ANNONS

Nu hotar leverantörerna med att inte köra ut några varor till butiken. Men så långt behöver det inte gå, tror Gunnar Johansson.

– Representanter från Halmstads kommun ska bege sig till butiken på måndag. Sedan kommer de att höra av sig till oss och då tror jag att vi löser det här.

ANNONS