Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/9
ANNONS ▼

Harrys närmar sig nystart efter renoveringen

Ut med det gamla, in med det nya. Det har varit melodin på Harrys de gångna veckorna. Nu är den 23 år gamla inredningen utbytt och man är redo för en nystart.

Men lokalen såg ut att vara långt ifrån redo när HP hälsade på under torsdagseftermiddagen.

Arbetet med att få detaljerna på plats var i full gång och det påminde mest om inredningsprogrammen på tv där alldeles för många snickare samsas på en liten yta.

– Men det är inte så mycket kvar som det ser ut. Vi kommer vara klara i god tid innan vi öppnar igen, säger Anna Hultberg, en av de två krögarna.

Tillsammans med kollegan Håkan Bengtsson har fokuset legat på att bli klar med pubens nya utseende. Renoveringen är ett led i en nationell satsning på ett nytt koncept för hela kedjan.

– De började ta fram det nya konceptet för fem år sedan, men först nu kände vi att vi också var mogna att ta steget. Det blir mycket nytt, men vi ska fortfarande vara lika varma och välkomnande, säger Anna Hultberg.

Den nya profilen består av modernare och fräschare inredning, med bland annat många trädetaljer. Och det finns en hel del visuella förändringar i Halmstad-restaurangen.

Bland annat är den klassiska baren, som låg mitt i lokalen, borta. En ny bar är byggd in mot väggen bakom den tidigare baren. Det innebär att väldigt mycket utrymme frigörs och den trånga "korridorskänslan" ska försvinna.

Dessutom är det nya tapeter, större dansgolv och nya möbler. Och krögarna har försökt hämta in så mycket som möjligt från lokala företag, allt från arbetskraften till den nya ljudanläggningen.

– Men vi har också en ny dj-förmedling i Uddevalla som vi samarbetar med. Tyvärr fanns det inga förmedlare i närheten.

Men det finns ingen anledning till oro över att allt klassiskt skulle vara borta. Kristallkronorna i taket har överlevt renoveringen och man har kvar båsen, om än i ny skepnad.

Under renoveringen har man bland annat även förstärkt bärande väggar och bjälkar samt bytt ut elanläggningen.

Under fredagskvällen är det dags för Harrys att återigen slå upp portarna för Halmstadborna.

MEST LÄST