Halmstadbo körde smitväg – får betala böter

En Halmstadbo i 35-årsåldern uppgav för polisen att han alltid brukade köra smitvägen mellan Bolmensgatan och Knäredsgatan. Han fälls nu för förseelse mot trafikförordningen och får böta 1 000 kronor.

ANNONS
|

HP har tidigare berättat om att boende i området vid Bolmensgatan och Knäredsgatan på Öster i Halmstad har problem med störande trafik som kör en förbjuden genväg. Under förra året fick ett 40-tal personer ordningsböter för att olovligen ha kört genvägen.

Halmstadbon som nu fälls ville dock inte godta en ordningsbot. Han hävdade i tingsrätten att han hade haft ett ärende i området, han skulle nämligen titta på ett lager. Mannen uppgav att han inte hade kört igenom området utan bara var inne med sitt fordon på området.

Tingsrätten godtar inte mannens förklaring. Halmstadbon ska när han stoppades av polis ha sagt att ”anledningen till att han körde där var för att han alltid gjort det”. Det var först i tingsrätten som mannen uppgav att han hade ett ärende i området. Därför struntar nu tingsrätten i mannens förklaring.

ANNONS

Halmstadbon får böta 1 000 kronor för brottet.

ANNONS