Bild: Anders Wiklund/TT.
Bild: Anders Wiklund/TT.

Halmstadbo dömd på tolv punkter

Stal verktyg och datorer för över 100 000 kronor.

ANNONS
|

“De skulle bara röka”. Sedan vet inte den 49-årige halmstadbon var idén kom ifrån, men det slutade med att han tillsammans med en kompanjon slog sönder en ruta till en fabrikslokal och stal datorer till ett värde av knappt 10 000 kronor.

För det, och på elva andra åtalspunkter, dömdes den 49-årige halmstadbon vid Halmstad Tingsrätt under måndagen till åtta månaders fängelse.

Han stod åtalad tillsammans med två andra män som på något vis varit inblandade i de olika brotten.

Den ena en 35-årig halmstadbo, som dömdes till skyddstillsyn för åtalspunkten häleri sedan han köpt en av datorerna, i vetskap om att det var stöldgods.

ANNONS

Den andra mannen, hemmahörande i Malmö, stod tillsammans med den 49-årige halmstadbon åtalad för stöld sedan man i februari gjort inbrott i ett arbetsfordon och tagit verktyg till ett värde av 100 000 kronor.

Den 49-årige halmstadbon dömdes ävenför bland annat grov vårdslöshet i trafik sedan en vansinnesfärdgenom Malmö endecembernatt i fjol, där han i en stulen bil försökt skaka av sig polisen.

49-åringen körde då i fel riktning i en cirkulationsplats, susadeförbi rödljus och upp över trottoarer innan han körde på två stolpar och till slut fick punktering.

I samband med vansinnesfärden dömdes han även för grovt rattfylleri och olovlig körning sedan han varit påverkad av narkotika och dessutom saknade körkort.

ANNONS