Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Högsta solrosen ger jobb som vice vd

I några veckor framöver kan Halmstads gymnasieungdomar tävla om chansen att sommarjobba som vice vd. Vinnarna: de som lyckas odla den högsta solrosen.

Projektet startade i fjol på initiativ av Sven-Olof Gudmundsson, ägare av Circle K Sannarp som anställde två vice vd:ar på bensinmacken under sommaren. Men i år är det fler jobb i potten. 

– Det finns elva stycken vice vd-jobb på olika företag i Halmstad. Carl Fredrik Graf kommer också att anställa en vice ordförande till kommunstyrelsen, säger Sven-Olof Gudmundsson. 

Tanken är att sommarjobbarna ska få se hur det är att driva företag samtidigt som de får en merit att sätta på cv:et. Tävlingen riktar sig till elever i årskurs nio samt ettan och tvåan på gymnasiet. 

I dagarna är Sven-Olof Gudmundsson och Svenskt Näringsliv ute på skolor för att informera om tävlingen och dela ut muggar med frön. Eleverna som nappar får till den 7 juni på sig att försöka odla den högsta solrosen. 

Varför går tävlingen ut på att odla en solros?

– Det är symbolvärdet i likheten mellan en solros tillväxt och ett företags tillväxt. För att få ett företag att växa och blomstra måste man ge det näring och man måste ge det rätt förutsättningar. 

Sommarjobben pågår i minst två veckor och under den tiden får ungdomarna ta sig an diverse arbetsuppgifter som vice vd-jobbet innebär. Sven-Olof Gudmundsson berättar att fjolårets vinnare bland annat fick en inblick i företagets balans- och resultaträkning. 

– Sista dagen fick de också hålla i ett personalmöte, säger han. 

MEST LÄST