<strong>VILL TILL GÖTEBORG.</strong> BK Astrios F02:or efter en straffseger i förra årets Gothia Cup. För att kunna delta i år igen åker de på söndag och samlar in granar i Söndrum. Foto: BK Astrio
VILL TILL GÖTEBORG. BK Astrios F02:or efter en straffseger i förra årets Gothia Cup. För att kunna delta i år igen åker de på söndag och samlar in granar i Söndrum. Foto: BK Astrio

Hämtar granar för att kunna åka till Gothia Cup

Julen är över och julgranen har gjort sitt. Då kommer de lokala föreningarna till undsättning och tar hand om det traditionsrika trädet.

Lions Club
|

Bland de som rycker in hittar vi BK Astrios fotbollslag för flickor födda 02. Med föräldrarna bakom rattarna åker 16 spelare i laget på söndag runt i Söndrum och samlar in granar. Motprestationen ligger på 60 kronor per träd.

– Det är tredje året i rad vi gör detta. Det är ett sätt att få ihop pengar för att kunna åka på Gothia cup, säger tränaren Urban Fransson.

Även föreningen Lions lokala klubbar i Oskarström och Simlångsdalen ska ge sig ut i jakt på granar. Datumen som gäller är 13-14 januari respektive 14 januari.

– Vi tar 50 kronor per gran och pengarna går oavkortat till välgörenhet. Det är åtminstone femte året i följd som vi gör detta, säger Bengt Åke Helleklev, ordförande i Lions Club Oskarsström.